Svetový deň modlitieb 2020

06.03.2020

V piatok 06.03.2020 sa konalo ekumenické spoločenstvo veriacich v chráme Božom ECAV v Žiari nad Hronom pri príležitosti Svetového dňa modlitieb pod záštitou sestier zo cirkevných zborov, ako evanjelických, tak aj katolíckych z Kremnice a Žiaru nad Hronom.

Pri tejto príležitosti sme s radosťou privítali v našom cirkevnom zbore brata farára Janka Kuneša z rímsko-katolíckej farnosti Sedembolestnej Panny Márie v Žiar nad Hronom,
ako aj reverenda Dr. Dušana Tótha z kanadského torontského cirkevného zboru Sv. Lukáša, ktorý prijal pozvanie nášho zborového pána farára Jožka Paceka.

„Svetový deň modlitieb (SDM) je  globálne ekumenické hnutie žien. Každý rok sa snažíme pomôcť ženám v inej krajine niesť  ich problémy a starosti, podieľať sa  na ich finančných  potrebách, ako aj nachádzať povzbudenie vo viere a na modlitbách.
SDM tento rok slávia po celom Zimbabwe mnohé kresťanské cirkvi, organizácie, školy, univerzity a všetci spoločne vyznávajú, že potrebujú zásadnú zmenu.

Preto Ježišova kľúčová otázka: „Chceš vyzdravieť?“ je rovnako dôležitá,  ako Jeho odpoveď s tromi výzvami„Vstaň, vezmi si lôžko a choď!“Sme ochotné  poslúchnuť, vstať a urobiť prvý krok k zmene a na ceste pomáhajúcej, bezpodmienečnej a odpúšťajúcej lásky?“
(Za Slovenský výbor SDM  A. Kerekrétyová) 

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *