Zborový deň CZ ECAV Kremnica a Dcérocirkvi Žiar nad Hronom v dňoch 03.-04.06.2023

Ako každoročne, cirkevný zbor ECAV v Kremnici a Dcérocirkev v Žiari nad Hronom zorganizovali Zborový deň v Lúčkach pri Kremnici, v ECAV chráme Božom, u ktorého si tento rok pripomíname 100. výročie jeho posvätenia.

V sobotu sa tradične konala brigáda za účelom úpravy okolia Chrámu Božieho, keď sa v družnej atmosfére stretli niektorí členovia CZ a po úvodnej modlitbe a piesňach sa pustili do kosenia priľahlých pozemkov. Okrem toho tiež pani farníčky pripravili priestory kostola na nedeľné Služby Božie. Po dobre odvedenej práci si bratia a sestry CZ pochutili na dobrom guľáši a ostatnom občerstvení.

V nedeľu 4.6.2023 sa o 9. hodine stretli bratia a sestry CZ na Službách Božích, ktoré sa niesli v znamení sviatku Svätej Trojice.

V Spoločenstve sme privítali na našom Zborovom dni pani Mgr. Zuzanu Žilinčíkovú, riaditeľku BÚ ZD Zvolen, ktorá spoločne s pánom zborovým farárom Mgr. Jozefom Pacekom liturgovala a dialogickú kázeň kázala, čím obohatili Služby Božie o netradičnú formu.

Po Službách Božích sa Spoločenstvo bratov a sestier CZ stretlo v rozhovoroch a v priateľskej atmosfére a pri opäť chutnom občerstvení strávilo nedeľný čas do skorého popoludnia.

Všetkým patrí poďakovanie, rovnako za pričinenie sa za prípravu a organizáciu stretnutia, ako aj za účasť na Zborovom dni.

Atmosféru stretnutia zo Zborového dňa CZ ECAV Kremnica v Lúčkach si môžete priblížiť
v galérii

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.